Lopper

Lopper skal som alt andet levende have noget at leve af, og lopper lever af blod, som de suger fra dyr eller mennesker. I Danmark er det mest almindeligt at se lopper på hunde og katte, hvorefter lopperne kan bide menneskene i tilgift. Lopper er ikke noget farligt insekt, men de er særdeles irriterende, ikke mindst for hunde og katte, der kan være meget plagede og konstant klø sig, også så det går ud over pelsen.

Som det fremgår, optræder lopper sjældent i husstande, hvor der ikke findes hund eller kat. Har man da et sådant kæledyr, bør man kontinuerligt forebygge loppernes ankomst. Der findes en del hjælpemidler på markedet i form af loppehalsbånd, loppevaskemidler til dyrets pels, og så videre. Med en sådan forebyggende indsats kan man ofte undgå at få lopper i huset. Men langt de fleste hunde- eller katteejere må finde sig i fra tid til anden at have lopper i huset. Hvad gør man så?

Man skal huske, at lopper lægger æg, og at æggene ligger i sprækker og andre steder i boligen, ikke kun i dyrets pels. Derfor skal man først kurere dyret med loppedræbende midler, derefter skal boligen behandles, så man sikrer sig, at alle loppe-æg er ødelagt. Dette klares bedst af en fagmand.

 

Katte og hunde med lopper

Har dine kæledyr fået lopper?

Ring til mig så vi kan finde en løsning på problemet

40 26 28 40