Hvepse

For nemheds skyld holder vi fast i at tale om hvepse, men egentlig er en hveps en fællesbetegnelse for en gruppe af insekter, mens det insekt, vi alle normalt kalder en hveps, faktisk hedder en gedehams. Uanset hvad vi kalder det, ved vi jo godt, hvad vi taler om, og hvepse som vi kender dem, kan være særdeles irriterende og plagsomme. Et hvepsebo ved en bolig, ved en børneinstitution eller ethvert andet sted hvor flere mennesker færdes og opholder sig om sommeren, bør hurtigst muligt fjernes for at undgå gener.

Hvepse er ikke et meget farligt insekt, men deres stik er smertefulde, og især børn kan påvirkes slemt af et hvepsestik. Desuden kan der være en risiko for allergisk reaktion ved et hvepsestik, og værst er det, hvis man er uheldig at blive stukket i munden eller i halsen. Man bør derfor være forsigtig med at drikke og spise udendørs om sommeren og holde øje med, at der ikke er en hveps i fødevarerne, der skal indtages.

Man kan måske spørge, hvad verden egentlig skal med hvepse, om det ikke ville være bedre helt at udrydde dem. Men sagen er, at hvepsene dels er føde for blandt andre en del fuglearter, dels spiser hvepsene selv en del forskellige andre insekter. Derfor bør man i almindelighed lade hvepsene være, hvis ikke de generer nogen, og kun fjerne dem og deres bo, hvis de giver gener.

 

Hvepse og hvepsebo

Har du brug for hjælp med bekæmpelse?
Ring til mig så vi kan finde en løsning på problemet

40 26 28 40