Væggelus

Problemet med væggelus er først og fremmest, at de lever af blod og endda foretrækker menneske-blod frem for blod fra dyr. Navnet væggelus antyder, at de lever i ‘væggene’, hvilket til dels er rigtigt. Væggelus lever i sprækker og bag paneler, og hvor de nu kan sidde i skjul om dagen, også i gardiner, i tæpper, tøj og sengelinned. Om natten kommer de frem og suger blod fra de utildækkede steder på det sovende menneske. Nogle mennesker reagerer allergisk på bid fra væggelus, hvilket er en ekstra gene, om end det ikke er decideret sundhedsskadeligt.

Men irriterende og ubehageligt er det at have væggelus i boligen, og der skal naturligvis gøres noget for at slippe af med dem. Ofte sker det, at man tager væggelus med sig hjem fra rejser, fordi væggelus er mere almindelige under lunere himmelstrøg end de danske, og især i lande hvor hygiejnen er mindre god end i det renvaskede Danmark. Har man været på rejse til ‘de varme lande’ er det derfor en god ide ved hjemkomsten at være meget omhyggelig med rengøring af alt, man har haft med i kufferten.

Har man først konstateret, at der er væggelus i boligen, må man kontakte en professionel skadedyrsbekæmper. Det kræver ekspertise at være helt sikker på at få bugt med de små kryb.

Klør og kradser det på huden eller er der røde mærker når I vågner? Væggelus skal I have gjort noget ved.

Væggelus udslæt

Ring til mig så vi kan finde en løsning på problemet

40 26 28 40